Nuance en Microsoft werken samen om de arts-patiënt ervaring te transformeren
Strategisch partnerschap versnelt de levering van ambiente technologieën die artsen in staat stellen zich te concentreren op patiënten terwijl AI zich richt op administratieve taken, om zo burn-outs bij zorgverleners te verminderen.

Merelbeke, 17 Oktober 2019 - Nuance Communications Inc. en Microsoft Corp. kondigen vandaag aan dat zij hun krachten hebben gebundeld om te helpen bij de transformatie van de gezondheidszorg voor een duurzamere toekomst. Samen zullen de bedrijven de levering van ACI-technologieën (ambient clinical intelligence) versnellen die de onderzoeksruimte van de toekomst, waar klinische documentatie zichzelf schrijft, nieuwe impulsen zal geven.

De samenwerking van Nuance en Microsoft brengt de toonaangevende technologieën van beide bedrijven samen:

  • De voor de gezondheidszorg geoptimaliseerde oplossingen van Nuance voor spraakherkenning    en -verwerking, zoals het Dragon Medical-platform dat al door meer dan 500.000 artsen over de    hele wereld wordt gebruikt; geavanceerde AI voor klinische documentatie en ondersteuning      van beleidsbeslissingen; stembiometrie en gespecialiseerde ambient sensing hardware.
  • Microsoft Azure, Azure AI en Project EmpowerMD Intelligente Scribe Service van Microsoft,        ondersteund met geavanceerde AI voor conversatie en begrip van de natuurlijke taal.

 

“De samenwerking met Microsoft zorgt voor een versnelling in de aanpak en het oplossen van de meest urgente uitdagingen in de gezondheidszorg", aldus Mark Benjamin, CEO van Nuance. "De ambiente technologieën die we samen zullen leveren, kunnen de productiviteit en professionele tevredenheid van zorgverleners verbeteren, terwijl artsen in staat worden gesteld om zich te concentreren op wat ze het beste kunnen: voor patiënten zorgen.”

Burn-outs bij artsen hebben een alarmerend niveau bereikt. Recent onderzoek toont aan dat eerstelijnsartsen voor elk uur dat zij besteden aan directe patiëntenzorg, twee kwijt zijn aan administratieve taken. Ook gaven artsen aan nog één tot twee uur te besteden aan administratieve taken in de avonduren.

Microsoft CEO, Satya Nadella, verklaarde: "We hebben een ongelooflijke kans om de vooruitgang in de cloud en AI-technologie te gebruiken om de gezondheidszorg te transformeren. Samen met Nuance zullen we de kracht van Azure en Azure AI toepassen op deze uitdaging, met als doel het dagelijks leven van eerstelijns gezondheidswerkers overal ter wereld te verbeteren - zodat zij betere zorg kunnen bieden.”

In samenwerking met langetermijnpartners die gebruik maken van een elektronisch patiëntendossier (EPD) om de technologie verder te ontwikkelen, zal ACI een naadloze en boeiende interactie tussen zorgverleners en patiënten mogelijk maken. Na toestemming van de patiënt kan ACI de gesprekken tussen patiënt en behandelaar samenvoegen, deze gegevens integreren met de contextuele informatie van het EPD en het medisch dossier van de patiënt automatisch in het systeem opnemen.

“Burn-outs bij artsen is een van de belangrijkste zorgen geworden die de gezondheidszorg onder ogen moet zien vandaag de dag," zegt Dr. James Linder, CEO van Nebraska Medicine. "We zijn enthousiast over de eerste resultaten van ACI om zorgverleners te helpen zich meer op patiënten te richten. We kijken uit naar de innovaties die onze twee vertrouwde partners, Nuance en Microsoft, samen zullen leveren.”

De bedrijven zullen voortborduren op het eerdere succes van Nuance met ACI en verwachten de technologie begin 2020 in de VS te introduceren in een eerste reeks van medische specialismen. Deze nieuwe technologie is gebaseerd op Microsoft Azure en zal de kracht van beide bedrijven in de ontwikkeling van AI-oplossingen voor omgevingsgevoelige en conversatiedoeleinden met elkaar verenigen, waaronder ambient luisteren, spraakcommando’s, stembiometrie, signaalverbetering, samenvatten van documenten, begrip van natuurlijke taal, klinische intelligentie en tekst-naar-spraak. Als onderdeel van de overeenkomst zal Nuance het grootste deel van haar huidige interne infrastructuur en gehoste producten migreren naar Microsoft Azure. Nuance is nu al een Microsoft Office 365-klant voor haar meer dan 8.500 medewerkers wereldwijd, waardoor ze beschikt over de nieuwste samenwerkings- en communicatiemiddelen, waaronder Microsoft Teams.

Over Nuance Healthcare

Nuance biedt intelligente systemen die een meer natuurlijke en inzichtelijke benadering van klinische documentatie ondersteunen, waardoor zorgverleners meer tijd kunnen besteden aan de zorg voor patiënten. Nuance-oplossingen voor de gezondheidszorg leggen meer dan 300 miljoen patiëntenverhalen per jaar vast, verbeteren en communiceren deze, waardoor meer dan 500.000 zorgverleners in 10.000 wereldwijde zorgorganisaties betekenisvolle klinische en financiële resultaten kunnen bereiken. Nuances bekroonde klinische spraakherkenning, medische transcriptie, CDI, codering, kwaliteit en oplossingen voor medische beeldvorming bieden een completer en nauwkeuriger beeld van de patiëntenzorg.

Over Nuance Communications

Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) is pionier en marktleider op het gebied van innovatieve AI-oplossingen die intelligentie toevoegen aan ons dagelijks werk en leven. Het bedrijf levert oplossingen die mensen kunnen begrijpen, analyseren en op hen kunnen reageren om de menselijke intelligentie te versterken en zo productiviteit en security te verhogen. Nuance heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van domain en artificial intelligence. Duizenden bedrijven in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, financiële dienstverlening, telecommunicatie, overheidsorganisaties en detailhandel gebruiken de oplossingen van Nuance om een slimmere, verbonden wereld mogelijk te maken. Ga voor meer informatie naar netherlands.nuance.com.

Over Microsoft

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) maakt digitale transformatie mogelijk in het tijdperk van een intelligente cloud en een intelligente edge. De missie is om elke persoon en elke organisatie op de planeet in staat te stellen om meer te bereiken.

 

Contactpersoon voor de media

EMEA                                                                                                                            

Vanessa Richter                                                                                             

Nuance Communications                                                                                   

Tel : + 32 475769507                                                                     

E-mail: Vanessa.richter@nuance.com

 

Yellow Communications
Naomi van Duin
Tel : +31 (0)23 555 34 24 
E-mail: nuance@yellow-communications.com