Xperthis combineert nieuwe EPD met spraakherkenning van Nuance

25/10/2018 – Luik / Patient Numérique – Het partnership tussen Xperthis en Nuance gaat het domein van patiëntendossiers nieuw leven inblazen in België. De nieuwe generatie AI-spraakherkenningsoplossingen van Nuance is voortaan beschikbaar in het aanbod van Xperthis.

“Ziekenhuizen krijgen vandaag te maken met enkele specifieke uitdagingen: efficiëntie verhogen, herstructureringen en de aanpassing aan het leven van de patiënt. We moeten deze noden beantwoorden met de juiste oplossingen, maar moeten ook vernieuwen. Dit doen we bij Xperthis. Dankzij het akkoord met Nuance, de leider op het gebied van spraaktechnologie, kunnen we instellingen ondersteunen bij hun zoektocht naar efficiëntie, voornamelijk bij ziekenhuisdocumenten”, zegt Melchior Wathelet, CEO van Xperthis.

De samenwerking tussen Xperthis en Nuance werpt nu al zijn vruchten af. Het Grand Hôpital de Charleroi (GHdC), gebruiker van het EPD van Xperthis, test momenteel de spraakherkenning van Nuance. Pierre Jacmin, Directeur van de afdeling Technologie, Informatiesystemen en Infrastructuren bij het GHdC, legt uit: “Enkele dokters gebruikten al een spraakherkenningsoplossing in het ziekenhuis maar ondervonden enkele moeilijkheden. Omdat de samenwerking tussen Nuance en Xperthis reeds op poten stond, hebben we gekozen om de AI-spraakherkenningsoplossing van Nuance te testen. Deze oplossing heet Dragon Medical Direct en is gekoppeld aan onze EPD. De oplossing van Nuance maakt dus deel uit van de Xperthis-oplossing die we gebruiken als onderdeel van de Xperthis CARE-migratie”. “De eerste testen met de artsen waren zeer positief”, zegt Ghislain Vandenbosch, dokter bij het GHdC. “De oplossing is direct operationeel, ik hoef het systeem niet meer te trainen”, vervolgt hij.

“We zijn verheugd om samen te werken met Xperthis, dé IT-partner van ziekenhuizen in België”, benadrukt Frederik Brabant, vicepresident van internationale operaties van de afdeling Gezondheid bij Nuance. “De computisering van de instellingen is natuurlijk een verplicht strategisch proces. De technologie moet de artsen helpen, niet andersom. Door onze AI-spraakherkenningsoplossingen te combineren met het EPD van Xperthis, kunnen we ziekenhuizen efficiënter maken: een vollediger patiëntendossier, snellere facturatie van dossiers, gerealiseerde realtime rapporten, voldoening van de artsen en patienten,…”.

Over Xperthis
Xperthis biedt oplossingen voor ziekenhuizen in België en Nederland en ondersteunt hen tijdens hun digitale transformatieproces op verschillende gebieden, zoals logistiek en financieel beheer, zorgprocessen en patiëntenbeheer. Xperthis-oplossingen helpen ziekenhuizen door management-, rapporterings- en communicatiemodules aan te bieden voor een goede gegevensuitwisseling tussen back- en frontoffice. NRB, de meerderheidsaandeelhouder van Xperthis, is een van de grootste IT-spelers in België, en neemt het infrastructuurbeheer over terwijl Xperthis zich toelegt op zowel kritieke processen in de ziekenhuisomgeving als de transparante integratie.

Met een klantenbestand van meer dan 100 ziekenhuizen in België en Nederland en een groeiende aanwezigheid in het buitenland, behaalde Xperthis een omzet van 30,4 miljoen euro in 2016. Het bedrijf stelt meer dan 200 werknemers tewerk en beschikt over verschillende kantoren in België.

Meer informatie: www.xperthis.be

Over Nuance Communications
Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) is pionier en marktleider op het gebied van innovatieve AI-spraakoplossingen die intelligentie toevoegen aan het dagelijks leven. Het bedrijf levert oplossingen die menselijke spraak kunnen begrijpen, analyseren en daarop kunnen reageren om de productiviteit te verhogen en de menselijke intelligentie te versterken. Nuance heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van domain en artificial intelligence. Duizenden bedrijven in verschillende sectoren, waaronder healthcare, telecommunicatie, automotive, financiële dienstverlening en retail, gebruiken de oplossingen van Nuance om de ervaringen van hun klanten en medewerkers te verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.nuance.be .

Perscontact:

Vanessa Richter

Nuance Communications

Tel: +32 475 76 95 07

Vanessa.richter@nuance.com

 

Baptiste Gemis

Outsource Communications

Tel: +32 478 29 71 02

Baptiste.gemis@outsource.be