Affectiva en Nuance brengen emotionele intelligentie naar de AI-autoassistent
Samenwerking maakt eerste autoassistent met begrip van cognitieve processen en emoties mogelijk

Amsterdam, 6 september 2018 – Affectiva, marktleider op het gebied van kunstmatige emotionele intelligentie (Emotion AI), en Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN), marktleider in conversationele AI-innovaties, kondigen vandaag aan samen te gaan werken om de autoassistent en rijervaring nog verder te ‘vermenselijken’. Affectiva Automotive AI wordt geïntegreerd met het Dragon Drive-platform van Nuance. Deze geïntegreerde oplossing vormt de eerste autoassistent die de complexe cognitieve en emotionele staat van zowel bestuurders als passagiers begrijpt en zijn gedrag daarop aanpast.

Op korte termijn zal de geïntegreerde oplossing van Affectiva en Nuance ervoor zorgen dat de autoassistent het gedrag en de emoties van zowel bestuurder als passagier nog beter begrijpt, onder meer door interpretatie van stemgebruik en gezichtsuitdrukkingen. In de toekomst kunnen deze oplossingen ook worden ingezet om gevaarlijke situaties te herkennen, bijvoorbeeld wanneer een bestuurder slaperig wordt of is afgeleid.

Dit bericht is een samenvatting van het uitgebreide, Engelstalige persbericht.

Over Nuance Communications, Inc.

Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) is pionier en marktleider op het gebied van innovatieve AI-spraakoplossingen die intelligentie toevoegen aan het dagelijks leven. Het bedrijf levert oplossingen die menselijke spraak kunnen begrijpen, analyseren en daarop kunnen reageren om de productiviteit te verhogen en de menselijke intelligentie te versterken. Nuance heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van domain en artificial intelligence. Duizenden bedrijven in verschillende sectoren, waaronder healthcare, telecommunicatie, automotive, financiële dienstverlening en retail, gebruiken de oplossingen van Nuance om de ervaringen van hun klanten en medewerkers te verbeteren. Ga voor meer informatie naar netherlands.nuance.com.