News releases

Nuance breidt aanbod biometrie uit in strijd tegen fraude
Consumenten wereldwijd zijn vaker slachtoffer van fraude, hacking en digitale inbraken, Nuance geeft biometrische beveiligingsoplossingen een extra impuls

Merelbeke, 3 mei 2017 - Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) kondigt vandaag vanaf de Opus Research Intelligent Assistants Conferentie in Londen de uitbreiding van haar biometrie portfolio aan, als antwoord op de wereldwijde toename van fraude tegen consumenten. Dankzij nieuwe biometrische functies in stem-, gezichts- en gedragsherkenning biedt de Nuance Security Suite betere mogelijkheden om fraude ook buiten het communicatiecentrum nauwkeuriger te detecteren op verschillende kanalen, wat leidt tot miljoenenbesparingen per jaar.

Uit recente onderzoeken naar hoe consumenten fraude ervaren, blijkt dat in de VS meer dan de helft van de bevolking het slachtoffer is geweest van een vorm van fraude of datalek. In het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft bijna 40% daarmee te maken gehad. Voor het VK en de VS gezamenlijk geldt dat: 

    •    opgeteld 80% van de consumenten emotionele schade heeft van het fraude-incident

    •    75% van de fraudegevallen bij consumenten zich bij financiële instellingen voordoet

    •    25% van de consumenten na een fraude-incident geen zaken meer doet met de organisatie

    •    16% haakt af bij de organisatie na een fraude-incident, zelfs als het fraude-incident volgens de              consument goed is afgehandeld door de organisatie.

    •    21% van de consumenten vindt dat de organisatie hun fraudegeval slecht heeft afgehandeld en           daarmee werd het oordeel over die organisatie negatiever

    •    Telecombedrijven het slechtste oordeel krijgen voor de afhandeling van fraudegevallen

    •    Creditcardmaatschappijen het beste cijfer krijgen voor de afhandeling van fraudegevallen

“Fraude blijft een ernstig wereldwijd probleem en de impact op consumenten kun je niet negeren”, zegt Robert Weideman, senior vice president, general manager, Enterprise Division, Nuance. “Organisaties hebben nu meer dan ooit de kans om agressiever tegen fraude op te treden. Niet alleen om de enorme kosten die met fraude gemoeid zijn tegen te gaan, maar ook om het vertrouwen van consumenten te versterken. Recente ervaringen van onze klanten laten de voordelen duidelijk zien voor zowel de organisatie als de consument.”

Nuance is deze week prominent deelnemer aan de Opus Research Intelligent Assistants Conferentie in Londen waar de mondiale impact van fraude en de maatregelen die organisaties kunnen ondernemen om klanten te bevestigen in hun vertrouwen, worden besproken. Biometrie wordt wereldwijd gezien als een veiligere en gebruikersvriendelijke verificatiemethode, waarmee uitstekende resultaten worden geboekt in de strijd tegen fraude.

    •    Een toonaangevende Engelse bank uit de top vijf zag binnen 30 dagen nadat Nuance Security             Suite inclusief FraudMiner werd geïnstalleerd een afname van 59% in kapingen van                             bankrekeningen

    •    Een grote Amerikaanse bank uit de top vijf wist 6,2 miljoen USD te besparen op de jaarlijkse               fraudekosten

    •    Een van de grootste Amerikaans telecombedrijven meldde 20% minder fraudekosten te hebben           binnen 30 dagen na de inzet van biometrische spraakherkenning.

Nuance’s Security Suite wordt wereldwijd toegepast door grote organisaties als Australian Tax OfficeBarclaysING NetherlandsTangerine BankTatra BankaTurkcellSantander Mexico and Vodacom South Africa en veel meer.

Onderzoeksgegevens

Bron: Het onderzoek naar de fraude-ervaringen (The Consumer Fraud Perceptions) waar in dit persbericht naar wordt verwezen, is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau AYTM in opdracht van Nuance Communications Inc. De resultaten zijn afkomstig uit twee onderzoeken die in de VS en in het VK zijn gehouden onder 425 consumenten. Alle respondenten waren ouder dan 18 jaar. De foutmarge van dit onderzoek is +/- 4%.

Over Nuance Communications, Inc.

Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij de technologieën, toepassingen en diensten van Nuance hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde oplossingen van Nuance. Ga voor meer informatie naar www.nuance.com/nl-nl

Nuance, Dragon en het Nuance-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Nuance Communications, Inc. of een van zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere in dit document vermelde bedrijfs- of productnamen zijn de handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

 

Contactpersoon voor de media

EMEA                                                                                                                                            

Vanessa Richter                                                                                                            

Nuance Communications                                                                                                    

Tel.: + 32 9 2398031                                                                                          

E-mail: Vanessa.richter@nuance.com

 

Yellow Communications

Lisa Elzinga

Tel: +31 (0)23 555 34 24

E-mail: nuance@yellow-communications.com