Nuance kondigt nieuwe Nederlandse versie van Dragon Professional Individual aan
Nuance legt de lat hoger voor betere spraakherkenning dankzij de deep learning technologie en biedt productiviteitswinst met nieuwe functies en kenmerken, verbeterde uitschrijving van opgenomen audio en meer grotere nauwkeurigheid

Hoofddorp, 11 april 2017 – Nuance Communications, Inc. kondigt vandaag de Nederlandstalige versie van haar Dragon Professional productiviteitsoplossing voor de pc aan, die dankzij het optimaal gebruik van de deep learning technologie van Nuance een grotere nauwkeurigheid oplevert. De technologie helpt documentprofessionals om hun productiviteit naar een hoger niveau te tillen. De nieuwe Dragon release voor Windows, versie 15 van Dragon Professional Individual, biedt krachtige mogelijkheden voor dicteren, transcriptie en maatwerk.

Deep learning klaar voor het echte werk

De nauwkeurigheid, snelheid en personalisatie van Dragon-spraakherkenning bepalen sinds jaar en dag de standaard voor spraakproductiviteit op de pc en mobiele apparaten. Met deep learning-technologie als hoeksteen van zijn spraak engine levert Dragon nu voor nóg meer gebruikers grotere nauwkeurigheid op. Dit dankzij de verbeterde mogelijkheid om individuele stempatronen en accenten te leren kennen en zich slim aan te passen aan de akoestiek van een open kantoor of mobiele omgevingen. Deze nieuwste Dragon-release is de eerste waarbij deep learning mogelijkheden geïntegreerd op een computer kunnen draaien en de eigen spraakgegevens van gebruikers optimaal benut worden ter verbetering van hun eigen taal- en akoestische model.

“Deep learning is een krachtige techniek voor patroonherkenning die bij Nuance goed van pas komt in spraakherkenningstechnologieën zoals Dragon, voor de verdere vooruitgang op het gebied van nauwkeurigheid. De zelflerende algoritmen zijn geïnspireerd op de manier waarop het menselijke brein leert en zintuiglijke input interpreteert”, zegt Vlad Sejnoha, chief technology officer, Nuance Communications. “Het trainen van zulke Deep Neural Network-modellen vereist doorgaans grote hoeveelheden trainingsgegevens en een krachtige computeromgeving. Dat is niet langer het geval dankzij de nieuwste doorbraak in ons Dragon-portfolio: baanbrekende ingebouwde technologie laat Dragon’s Deep Neural Nets tijdens gebruik op een standaardcomputer continu leren van de spraak van de gebruiker, wat zich vertaalt in een hogere nauwkeurigheid.”

Het nieuwe Dragon biedt ook geavanceerde uitschrijving, krachtige maatwerk en een verbeterde mogelijkheid om te werken met draagbare touchscreen-pc’s. Zo zijn de voordelen van spraakherkenning nu voor méér mobiele gebruiksscenario’s en -omgevingen beschikbaar. Het resultaat is dat documenten in een korte tijd nauwkeuriger af te handelen zijn. Professionals in uiteenlopende sectoren kunnen zich daardoor nu meer concentreren op bedrijfskritische taken. Denk bijvoorbeeld aan de juridische wereld, de wereld van de openbare veiligheid, het maatschappelijk werk en het onderwijs.

Versie 15 van Dragon Professional Individual

Versie 15 van Dragon Professional Individual biedt professionals extra gebruiksgemak en prestatieverbeteringen om meer gedaan te krijgen in minder tijd. Het voor pc’s ontwikkelde Dragon Professional Individual verlegt de grenzen van innovatieve spraakherkenning voor documentaanmaak die zónder training de nauwkeurigheid verbetert ten opzichte van vorige versies en ook verbeteringen over de hele linie biedt, inclusief:

  • Optimalisatie voor populaire touchscreen-pc’s
  • Opmaak- en andere herkenningsverbeteringen om nabewerking te minimaliseren
  • Vereenvoudigde setup en verbeterde gebruikersinterface
  • Verbeterde ondersteuning voor het laten uitschrijven van opgenomen audio met gestroomlijnde setup en verbeterd profielbeheer
  • Uitgebreide ondersteuning, inclusief volledig spraakgestuurde bewerking, opmaak en bediening in populaire desktop- of webtoepassingen voor het bedrijfsleven
  • Contextuele begeleiding die afgestemd is op het gedrag van gebruikers, evenals een verbeterde Help-functie, waardoor nieuwe gebruikers de software sneller onder de knie krijgen of bestaande gebruikers gemakkelijker de kracht van Dragon verder kunnen ontdekken.

Beschikbaarheid en prijs

Versie 15 van Dragon Professional Individual is vanaf 11 april 2017 voor download in het Nederlands beschikbaar voor 399,00 euro. Dragon Professional Individual is beschikbaar voor 199,00 euro voor gebruikers die upgraden vanaf versie 14 van Dragon Professional Individual of vanaf versie 12 of hoger van Dragon Professional. De versie is tevens beschikbaar voor 249,00 euro voor gebruikers die upgraden vanaf versie 12 of hoger van Dragon Premium. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor meer informatie.

Doe mee aan de discussie door u te abonneren op het blog What’s next.

Over Nuance Communications, Inc.

Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij de technologieën, toepassingen en diensten van Nuance hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde oplossingen van Nuance. Ga voor meer informatie naar www.nuance.com/nl-nl

Nuance, Dragon en het Nuance-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Nuance Communications, Inc. of een van zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere in dit document vermelde bedrijfs- of productnamen zijn de handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

 

Contactpersoon voor de media

EMEA                                                                                                                                           

Vanessa Richter                                                                                                           

Nuance Communications                                                                                                   

Tel: + 32 9 2398031                                                                                         

E-mail: Vanessa.richter@nuance.com

Yellow Communications

Lisa Elzinga

Tel: +31 (0)23 555 34 24 

E-mail: nuance@yellow-communications.com